Kaksivuotiaan lapsen taide


Kaksivuotiaan lapsen taide on yhä vielä abstraktia niin piirtämisen,
maalaamisen kuin runoudenkin saralla. Kaksivuotiaan lapsen piirustusharjoituksiin on esimerkiksi älypuhelin juuri omiaan, sillä älypuhelimella piirtäminen tai maalaaminen ei sotke huonekaluja, vaatteita tai pikkusormia.
Lisäksi älypuhelimen kanssa ei tarvitse murehtia sitä, menevätkö värikynät vahingossa suuhun tai ovatko maalit mahdollisesti myrkyllisiä lapselle. Ainoa murhe on, josko puhelin putoaa tai lentää kaaressa maahan ja rikkoutuu.
Seuraavan linkin kuvasta näet lähes kahden vuoden ikäisen lapsen mustavalkoisen älypuhelinpiirustuksen. Toinen älypuhelintöherrys, kaikella kunnioituksella, löytyy tästä miniatyyrian linkistä.

Kaksivuotiaan akryylimaalaukset oikeilla akryylimaaliväreillä voivat puolestaan olla yllättävänkin upeita. Myös maalausprosessin seuraaminen on mielenkiintoista, varsinkin, jos taiteilija on määrätietoinen pensselin käyttäjä, kuten tämän linkin kuvassa.
Kaksivuotias voi maalata upeitakin tauluja, mistä esimerkkiä antaa oheisen linkin kuvanäyte.

Värityskirjojen värittäminen olisi kaksivuotiaalle turhauttavaa, jos tarkoitus olisi pysyä ehdottomasti piirrosten ääriviivojen sisällä. Kaksivuotiaan värittämiset kun ovat vielä hyvinkin summittaisia ja sinne sun tänne päin, kuten selviää seuraavasta kuvalinkistä. Jos värittämiseen käyttää sormea ja väritettävä kuva sijaitsee pienen älypuhelimen ruudulla, ovat ääriviivat olleet teknisesti lähes mahdottomia noudattaa, ainakin vielä vuonna 2010.

Kaksivuotiaan kielellinen ilmaisu on oivaltavaa runoutta ja käsitetaidetta, kuten Miniatyyrian artikkelit ovat vuosien saatossa maininneet. Esimerkkeinä tästä mm. substantiivit lenkote ja pattipatti – kaksivuotiaan sanoja, joiden merkityksen löydät tämän miniatyyrian linkin takaa, tai sitten esimerkiksi korvahali taikka verbi vastoi, joiden taustat voit selvittää oheisista linkeistä.

Kuitenkin se, mikä kaksivuotiaalle on ollut tärkeintä oppia, osata ja maalata, selviää Miniatyyrian blogiartikkelista ”Tärkeintä, mitä olen oppinut 26 kuukaudessa” toukokuulta 2010. Löydät sen oheisesta linkistä.


Kommentit