Kolmevuotiaan lapsen taiteesta ja sen tekemisestä


Kolmevuotiaan lapsen kädessä pysyy akvarellipensseli mainiosti, mutta ympäristö kannattaa suojata. Myrkyttöminä valmistetut akvarellit eli vesivärit soveltuvat mainiosti pienille lapsille ja mahdolliset vaatteisiin eksyneet väritahrat poistuvat mainiosti pesukoneen kautta.

Kolmevuotiaan lapsen käsitetaide puolestaan on parhaimmillaan korkeaa runoutta.
Tästä esimerkkinä Miniatyyrian runoblogiartikkeli huhtikuulta 2011Kun olet kasvanut pieneksi, voin kiivetä sinun selkään”.
Kyseinen lapsen ajatus taipuu mainiosti esim. haikurunoksi, jota vanhempi voi tarvittaessa jatkaa vaikka seuraavaan tapaan:

Kun kasvanut oot /
pieneksi, voin kiivetä
sinun selkääsi /
ja ratsastaa yhdessä
ääreen ilon ja naurun

Kolmevuotiaan lapsen valokuvaus on vielä kovasti haparoivaa ja pienen lapsen käteen järjestelmäkamera ja linssi ovat liian painava yhdistelmä, 
kuten oheisista kuvista blogiartikkelissa Ensimmäisiä kuviani äidin järkkärillä voit nähdä.

Taidenäyttelyä töistään ei kolmevuotias vielä itse saa aikaiseksi, mutta ryhmätyönä sellaisen voi tehdä, kuten voit lukea artikkelisarjasta Kolmevuotiaan lapsen ensimmäinen taidenäyttely
jonka löydät oheisesta linkistä.
Mainituksi ryhmätyön jäseneksi riittää jopa pelkkä oma äiti, mutta ideaalista voisi olla, 
jos mesenaattina toimisivat muutkin tahot, kuin pelkästään lapsen omat vanhemmat.

Joitakin esimerkkejä kolmevuotiaan akvarelleista löydät seuraavista linkeistä:

Tässä seuraavassa linkissä näet kolmevuotiaan lapsitaiteilijan itse akvarellityönsä ääressä ja sitä seuraavassa kuvalinkissä näet puolestaan kolmevuotiaan lapsen piirtämässä ipadilla.

Kolmevuotiaan lapsen piirustusjälki on kaikessa karismaattisessa yksinkertaisuudessaan viehättävää. Esimerkkinä siitä kolmevuotiaan lapsen lyijykynäpiirros nimeltä Omakuva äidin kanssa, jonka löydät oheisesta linkistä. Voit verrata sitä piirrokseen blogiartikkelissa Omakuva äidin kanssa uimarannalla, jossa sama henkilöteema, mutta erona se, että kyseessä on varjopiirustus, jossa työvälineenä onkin oma sormi ja materiaalina uimarannan hiekka. Ei siis mikään tavanomainen varjostustekniikka.
Sama työväline ja materiaali löytyvät myös kolmevuotiaan piirustuksesta nimeltä Auringonpoikanen ja paisteet.

Seuraavasta blogiartikkelista otsakkeella Miten kirjoitetaan äiti voi nähdä, että myös kirjainten kirjoittaminen mallista onnistuu kolmevuotiaalta, toki hieman hapuilevasti.

Myös lapsille valmistetaan turvallisia akryylivärejä, jossei Suomessa, niin ainakin jossain päin maailmaa. Akryylivärit sopivat hyvin äidille ja lapselle, kiireiselle taiteilijatyöparille, sillä akryylivärit kuivuvat nopeasti, ja ovat täten omiaan esim. luontomaalausretkille tai muihin taiteellisiin kokeiluihin, kuten merivedellä maalaamiseen Intiassa – kokeilu, josta voit lukea lisää oheisen linkin artikkelista.

Tämän seuraavan linkin artikkelissa voit nähdä kolmevuotiaan tytön maalaamassa Intiassa ja sitä seuraavassa linkissä puolestaan yksityiskohdan kyseisestä akryylityöstä valmiina.
Blogiartikkelista Nimetön löydät puolestaan toisen työn, jonka kolmevuotias on maalannut akryylivärein.

Mainittakoon lopuksi huomio kolmevuotiaan lapsen elämän ja taidenäyttelyiden yhteensopivuudesta.
Kuten Miniatyyrian Vuoden nuori taiteilija –näyttelystä kertovassa blogiartikkelissa todettiin, ei kolmevuotias jaksa ylläpitää kiinnostusta abstraktiin maalaustaiteeseen kovinkaan kauaa. 
Taide-elämyksinä taidenäyttelyä paremmin lasta sävähdyttävät siis esim. Korkeasaaren eläintarhan eläimet tai performanssitaiteilijaa muistuttava huvipuisto Linnanmäen pelle.Kommentit