Tuntematon kalevala; osa 1/24

Miniatyyrian ahkerat tontut ovat jo monen vuoden ajan ilahduttaneet lukijoitaan ja katselijoitaan joulukalenterilla, eikä tämä vuosi 2020 tee poikkeusta. Etäjoulukalenterille on nimittäin varsin suuri tarve tänä vuonna, kun niin moni toiminto, kerho ja harrastus on jäissä koronarajoitusten vuoksi.

Tämän vuoden 2020 joulukalenterissa on kuitenkin harkinnanvarainen ikäraja. Kyllä, luit aivan oikein, ja tuo harkinnanvarainen ikäraja on K-12. Toki tätä nuoremmatkin lukijat voivat tutustua Miniatyyrian tulevaan vuoden 2020 joulukalenteriin vanhemman opastuksella. 

Muina aikoina lapset ja lapsenmieliset voivat, tontut mukaan lukien, tutustua Miniatyyrian aiempien vuosien joulukalentereihin, ja ne löytyvät seuraavasta linkistä: Kaikki Miniatyyrian joulukalenterit!

Mutta nyt, hyvät lukijat, alkaa Miniatyyrian vuoden 2020 joulukalenteri, ja sen nimi on Tuntematon kalevala. Jatkotarinan on kirjoittanut Miniatyyrian taiteilija 11-vuotiaana.

Liittymällä mukaan Miniatyyrian lukijaksi myös Facebookissa, saat tarinan suoraan fb-seinällesi!


                    Tuntematon kalevala; osa 1/24



Oli ihana keväinen aamu. 

Pohjan neito, (oikealta nimeltään Meredith, jonka vain hänen äitinsä Pohjan akka tiesi), joutui kuitenkin heräämään veneestä keskellä merta, ainakin luultavasti, sillä hänen sijainnistaan kukaan ei ollut tietoinen. 


Aamu oli hyvin varhainen, mutta Meredithin piti löytää maata.

Ihmettelette varmaan, miksi? No siksi, koska Meredith oli pelastanut hengen. 

Hänen äitinsä oli hyvin itsekäs. Sen takia ainoa henkilö, kenelle hän oli kiltti, oli hänen tyttärensä. Hänellekin erittäin harvoin. Kaikkia muita hän kohteli kuin he olisivat vain pieniä muurahaisia, jotka voi litistää niihin kyllästyttyään. Mutta tästä henkilöstä, kenet Meredith pelasti, oli hänen äitinsä hyvin kiinnostunut. Ei tietenkään hyvällä tavalla. Hän ei antanut Meredithin mennä lähellekään tätä henkilöä. Ilmeisesti tämä henkilö oli mies nimeltä Ilmareiane, Meredithin salaisten keskiyön vakoilu- ja kuuntelureissujen mukaan ainakin. Hän oli kuullut äitinsä puhuvan Pohjan isännälle suunnitelmastaan tappaa Ilmareiasen tasan keskiyöllä, ja päätti pelastaa hänet. Sillä Meredithin mielestä kenenkään hengen riistäminen ilman mitään syytä, oli väärin. Ja tässä hän nyt oli, keskellä merta, tuntemattoman miehen kanssa.


Jatkuu...

Kommentit