Yksivuotiaan taaperolapsen taiteesta ja taiteen tekemisestä


Yksivuotiaan lapsen taiteellinen työskentely luonnistuu eritoten valokuvamallina poseeraten, esimerkiksi tämän Miniatyyrian linkin osoittamalla tavalla.
Myöskin tanssiminen luonnistuu yksivuotiaalta taaperolta hyvin, 
koskapa musiikki vie pienet jalat niin helposti mukanaan, sen jälkeen kun niiden varaan on päästy, kuten voit nähdä tästä Miniatyyrian kuvasta - Yksivuotias lapsi nauttii tanssimisesta silmin nähden ja vuoden ikäisen lapsen musiikkiin eläytyminen on autenttisuudessaan vertaansa vailla.

Vauvojen Värikylpy, joka on kurssi, jossa vauvat tutustuvat väreihin ja materiaaleihin, 
sopii vielä yksivuotiaallekin lapselle, vaikkakin yksivuotiaana opetellaan jo laittamaan ruokaa omaan suuhun ruualla paperille maalaamisen sijaan. 
Ruokaa voi opetella laittamaan myös Värikylvyn opiskelijatoverin suuhun, kuten selviää oheisen linkin kuvasarjasta. Toisen syöttäminen on myös erittäin hyödyllinen taito tulevaisuudessa.

Piirustuskynä pysyy jo oikeaoppisesti yksivuotiaan lapsen kädessä, kuten näet Miniatyyrian artikkelista Pikku picasso. Yksivuotiaan taaperon piirustukset ovat abstraktia taidetta parhaimmillaan, koostuen lähinnä pisteistä ja eripituisista viivoista, jotka risteilevät näennäisen päättömästi piirustuspaperilla, mutta kuvaavat kuitenkin todellisia objekteja, kuten yksivuotiaan taiteilijan antamat teosnimet osoittavat. Katso yksivuotiaan lapsen taiteesta esimerkkeinä Miniatyyriblogin kuvat Tähti tai Hieno kuu, joihin pääset oheisista linkeistä.

Yksivuotiaan käsitetaide on kokijalleen elämysrikasta ja oivaltavaa, kuten selviää esim. seuraavista artikkeleista Miniatyyrian Pikku sanakirjassa:  näin puhuu yhden vuoden ja seitsemän kuukauden ikäinen lapsi ja näin puhuu 1 vuoden ja 9 kuukauden ikäinen lapsi.

Alle kaksivuotiaat lapset viihtyvät hyvin äidin sylin lisäksi myös taidenäyttelyssä, minkä vahvistaa seuraava Miniatyyrian blogiartikkeli vuodelta 2010
Miniatyyrian toimitus myös kannustaa alle kaksivuotiaita taiteilijoita yhä ennemminkin kokemaan taidetta kuin tekemään sitä.



    

Kommentit